• Stacks Image 1059

  Workshop: Compositie

  Link
 • Stacks Image 1060

  Workshop: Compositie

  Link
 • Stacks Image 1061

  Workshop: Compositie

  Link
 • Stacks Image 1096

  Workshop: Compositie

  Link
Anders leren kijken
Veel beginnende of hobbyfotografen gebruiken het middelste autofocus scherpstelpunt en plaatsen hiermee dus ook veelal het onderwerp in het midden. Dit is prima, maar hoe breng je het onderwerp zo in beeld dat het ook een creatieve, gebalanceerde en interessante foto wordt?

Dit gaan we uitgebreid bespreken aan de hand van verschillende voorbeelden en een stuk theorie over de 'gouden' regels. Deze regels kunnen je helpen om een betere compositie te krijgen. Wees niet bang dat jouw foto niet goed is als je je niet aan deze regels houdt: niets moet en er is geen verplichting in de fotografie.

Na de theorie gaan we op pad met onze camera's. Niet meteen om fotograferen maar om te (leren) kijken en te observeren. Gedurende de dag gaan we verschillende foto's maken waarbij het zwaartepunt op de compositie zal liggen. Aan het eind van de dag mag jij jouw beste foto laten zien en gaan we deze met de groep bespreken.

Voor wie?
Deze workshop is voor enthousiastelingen die graag een stapje verder willen komen in de fotografie, voor mensen graag eens wat leukere mooiere of spannender foto's willen maken

Voorkennis
Begrippen zoals regel van derden, gulden snede, diafragma en lijnenspel komen aan de orde. Voorkennis hiervan is handig maar is niet per se noodzakelijk.

Locatie
De workshop vind plaats in de prachtige hanzestad Zutphen met haar vele fraaie gevels en hofjes. We starten en eindigen de workshop in het pand van COOPKRACHT aan de Berkelkade 14b. Er zijn voldoende parkeerplaatsen te vinden aan de IJsselkade of in de Marspoortstraat (slechts op 100 meter lopen van de locatie).

Wanneer?
De workshop vindt altijd in het weekend plaats en begint om 10:00 uur. We starten onder het genot van een kop koffie/thee met een korte introductie en een stukje theorie. Daarna gaan we op pad om zelf aan de slag te gaan. Rond 15:00 uur keren we terug naar het startpunt en is er tijd voor een versnapering. Aan het eind van de workshop ontvangt u een korte samenvatting van wat we die dag besproken hebben.

Opmerking: Voor de workshop geldt een minimum van 3 en een maximum van 6 deelnemers

Parkeren in Zutphen weergeven op een grotere kaart
Kosten
De kosten voor deze workshop bedragen € 129,- p.p. Dit is inclusief 2 consumpties en exclusief BTW. Het bedrag (inclusief 21% BTW) dient vooraf overgemaakt te worden op rekening: NL74 INGB 0009 2655 83 ten name van FHJ PETERS met als kenmerk de desbetreffende workshop.

Tips!
 • Neem van te voren de handleiding van je camera even door en neem deze desnoods mee naar de workshop
 • Het is handig om een pen en notitieblok mee te nemen
 • Zorg voor gemakkelijke wandelschoenen en neem eventueel regenkleding mee
 • Zorg voor voldoende eten en drinken voor onderweg