• Stacks Image 1022

  Workshop: Leer uw camera kennen

  Link
 • Stacks Image 1023

  Workshop: Leer uw camera kennen

  Link
 • Stacks Image 1024

  Workshop: Leer uw camera kennen

  Link
Van Auto naar Manual
Je kent dat waarschijnlijk wel...net een nieuwe digitale spiegelreflex camera (DSLR) gekocht en dan te weinig tijd (of geen zin) hebben om alle functies te ontdekken. Waardoor je alles op de automatische stand fotografeert. Jammer! Want er is zoveel meer mogelijk met jouw camera.

Tijdens deze workshop leren we hoe jij beter jouw DSLR kunt inzetten. We gaan ons verdiepen in de verschillende camerastanden:

 • A-stand (Aperture = Diafragma voorkeuze)
 • S-stand (Shutter = Sluitertijd voorkeuze)
 • P-stand (Program = Programma voorkeuze)
 • M-stand (Manual = Handmatig)

Voordat we beginnen met fotograferen, gaan we eerst een stukje theorie bespreken. Daarin komen begrippen als sluitertijd, diafragma en ISO aan de orde. Ook licht meten (spotmeting, integraalmeting, et cetera.) wordt uitvoerig uitgelegd. Met deze kennis leer jij jouw camera steeds beter kennen en kun je straks gemakkelijker bepalen welke stand voor welk onderwerp het handigst is.

Na de theorie gaan we op pad om de opgedane kennis in de praktijk te brengen. Daarbij doorlopen we alle camerastanden en is er voldoende ruimte voor vragen.

Voor wie?
Deze workshop is voor enthousiastelingen die hun camera graag beter willen leren kennen, voor iedereen die net een nieuwe camera heeft gekocht en voor mensen die eigenlijk altijd op de automatische stand fotograferen maar zich willen verdiepen in de mogelijkheden van hun camera.

Voorkennis
Voorkennis van begrippen als diafragma, sluitertijd, histogram en ISO is handig maar niet perse noodzakelijk.

Locatie
Afhankelijk van waar het gros van de deelnemers vandaan komt, vindt de workshop plaats in Loenen (op de Veluwe) bij hotel-restaurant De Loenermark of bij de Valk in Ugchelen of bij Omnisport Apeldoorn.

Wanneer?
De workshop vindt altijd in het weekend plaats en begint om 10:00 uur. We starten onder het genot van een kop koffie/thee met een korte introductie en een stukje theorie. Daarna gaan we op pad om zelf aan de slag te gaan. Rond 15:00 uur keren we terug naar het startpunt en is er tijd voor een versnapering.

Opmerking: Voor de workshop geldt een minimum van 3 en een maximum van 6 deelnemers

Kosten
De kosten voor deze workshop bedragen € 129,- p.p. Dit is inclusief 2 consumpties en exclusief BTW. Het bedrag (inclusief 21% BTW) dient vooraf overgemaakt te worden op rekening: NL74 INGB 0009 2655 83 ten name van FHJ PETERS met als kenmerk de desbetreffende workshop.